Evde Kolay Sosis Tarifi Tarifi, Evde Kolay Sosis Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde Kolay Sosis Tarifi, yemek tarifleri bölümümüzde Evde Kolay Sosis Tarifi nasıl yapılır merak edenler için, Evde Kolay Sosis Tarifi hazırlanışı, Evde Kolay Sosis Tarifi nasıl yapılır? başlıklı yazımızı hazırladık. Evde Kolay Sosis Tarifi ve Evde Kolay Sosis Tarifi hazırlanışının ayrıntıları..

Evde Kolay Sosis Tarifi

400 gr Dana döş kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3 tatlı kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı domates salçası

Evde Kolay Sosis Tarifi

İçindekiler

400 gr Dana döş kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3 tatlı kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı domates salçası

Size harika bir ev yapımı sosis tarifim var. Evet tip olarak çok sosise benzememiş olabilir kabul ediyoruz. Ama lezzeti bildiğiniz tüm sosisleri katlayacak emin olun. Evde, ev olanakları ile çocukların da büyüklerin de beğenerek yiyebileceği, aşina olduğumuz hazır sosislerin kıvam ve rengine ulaşan bir sosis hazırladım. Evde gönül rahatlığıyla sosis yemeniz dileğiyle…

Mutfak robotuna 400 gr dana kıymayı, 2 tatlı kaşığı domates salçasını, 3 tatlı kaşığı yoğurdu, birer tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve karbonatı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biberi ve son kez 1 çay kaşığı sarımsak tozunu, eğer yoksa ve sosisinizi hemen yiyecekseniz püre halindeki 3 diş sarımsağı katın. (Mutfaktaki denemelerimizde karbonat eklediğimizde sosisin daha süngerimsi bir duruma geldiğini gözlemledik.) Bütün tatlar birbirlerine iyice geçene ve karışım tam bir macun kıvamını alana kadar mutfak robotunda çekmeye devam edin. Bu çok önemli, sosisi sosis yapan macun haline gelmiş kıyması. Vaktiniz var ise karbonatın tam işleyebilmesi için 1 saat kadar buzdolabında karışımı beklemede bırakın. Et macun halini aldığinde karbonattan dolayı çok hoş olmayan bir koku duyabilirsiniz, merak etmeyin piştiğinde bu koku kalmayacak.

Pişireceğiniz zaman orta boy bir tencerenin 2/3’ünü su ile doldurup altını yüksek ateşte açıp suyu kaynatın, sosisleri pişirmeden önce suyun kaynar ama fokur fokur olmayan bir hale gelmesi için ateşi kısık hale getirin. Hazırladığınız karışımı 4’e bölün ve her bir parça için hemen hemen 25×40 cm ölçülerinde yağlı pişirme kağıdı hazırlayın. Karışımın bir parçasını alın ve silindir şeklinde kağıdınızın uzun kenarına yerleştirin ve sarmadan önce karışımı sosis şekline hafifçe getirin. Eğer karışım elinize çok yapışırsa elinizi biraz ıslatarak çalışabilirsiniz. Yağlı kağıdı karışımın etrafına dolayarak sarın. Bu esnada hava boşluğu kalmamasına dikkat edin. İlk katlamayı son derece sıkı yapmanız önemli aksi takdirde sosis istediğimiz yuvarlaklıkta olmayacaktır. Sardıktan sonra biraz daha yuvarlayıp tam bir silindir şekline getirin. İki aracılığıyla elinizle şeker paketi yapar gibi bükün. Bu işlemi de hava boşluğu kalmayacak biçimde yapmak önemli, böylece sosis şeklini vermenize de yardım edecek. Hazırladığınız sosisleri, altını kıstığınız kaynamış suya atın. Suya koymadan önce kağıdın kenarlarını iyice büküp bükmediğinizi kontrol edin, aksi takdirde kağıt ıslandıktan sonra bükmeye çalışırsanız yırtılabilir. Sosisleri iyice sertleşene kadar, hemen hemen 7-8 dakika pişirdikten sonra çıkarın ve döküm bir tavada iz verdikten sonra ketçap, hardal isteğe göre sevdiğiniz bir turşuyla birlikte sandviç ekmeğinizin içinde afiyetle yiyin. Çocuklara yaparken sosisi biraz daha ince yapın. Haşlanırken biraz genişleyeceğini de göz önünde bulundurarak kalınlığını ayarlayabilirsiniz. Çok kalın olursa et hissini yoğun bir biçimde uyandırabilir. Görsel biçim olarak aşina oldukları bir boyut yakalamak önemli. Arzu ederseniz haşladığınız sosisleri derin dondurucuya atabilirsiniz ve karnınızı bi hayli hızlıca doyurmak istediğiniz anda tavaya atıp hemen pişirebilirsiniz. Birçok hazır satılan sosis bir ön haşlama aşamasından geçiyor. İçindekiler biraz daha farklı olsa da mantık benziyor.