GÜNDEM

Kayısılı İncik Tarifi Tarifi, Kayısılı İncik Tarifi Nasıl Yapılır?

Kayısılı İncik Tarifi, yemek tarifleri bölümümüzde Kayısılı İncik Tarifi nasıl yapılır merak edenler için, Kayısılı İncik Tarifi hazırlanışı, Kayısılı İncik Tarifi nasıl yapılır? başlıklı yazımızı hazırladık. Kayısılı İncik Tarifi ve Kayısılı İncik Tarifi hazırlanışının ayrıntıları..

Kayısılı İncik Tarifi

  • 4 saatPİŞİRME ZAMANI
  • 20 dk.HAZIRLANMA
  • 6 KAÇ KİŞİLİK
  • Orta ZORLUK

2 kilo, 6 büyük parça incik
7 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet büyük soğan
4 diş sarımsak
10 adet sivri biber
1 dolu çorba kaşığı un
6 dal zahter kekik
1 dolu çorba kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
10 adet kuru kayısı
6 adet taze kayısı
1 su bardağı kaynar su
4 çorba kaşığı sirke
1 bütün Arnavut biberi
10-15 dal maydanoz

Kayısılı İncik Tarifi

  • 4 saatPİŞİRME ZAMANI
  • 20 dk.HAZIRLANMA
  • 6 KAÇ KİŞİLİK
  • Orta ZORLUK
İçindekiler

2 kilo, 6 büyük parça incik
7 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet büyük soğan
4 diş sarımsak
10 adet sivri biber
1 dolu çorba kaşığı un
6 dal zahter kekik
1 dolu çorba kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
10 adet kuru kayısı
6 adet taze kayısı
1 su bardağı kaynar su
4 çorba kaşığı sirke
1 bütün Arnavut biberi
10-15 dal maydanoz

Bu tarif için dana inciği kasabınıza 6 parçaya ayırtabilirsiniz.

Böylelikle kemiğin içindeki ilik adeta tablet et suyu gibi çalışacak, hem lezzet hem de göz alıcılık verecek.

Bu tarifteki gibi et yapma tekniğiyle hayvanın en sert etlerini bile ağır ağır pişirerek, pamuk gibi ve dağılan hale getirmek olabilecek. Bu tarif kayısılı fakat siz farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz.

Döküm tencerede yavaş pişmiş et yapmak:

Ben aman şu eti kullanın, bu tencereyi muhakkak edinin gibi şeyler söylemekten ilk günden bu yana kaçınmaktayım fakat gerçekten lezzetli, yavaş pişmiş bir et için döküm tencere kullanmak bir hayli fark ediyor. Bunun nedeni kapağı ağır diye dışarı su ve havayı çok az vermesi, böylece lezzetin içeride muhafaza olması diyebiliriz. Ayrıca döküm tencerenin ısıyı her tarafa eşit olarak yaymasından dolayı, eti ilk mühürlediğinizde tencereyle et içindeki çok sert ve net ilişki, tam bir performansla mühürlemenin gerçekleşmesi için bir diğer etken. Tencerenin dibinde kalan lezzeti de pişen diğer güzelliklere sıra sıra vermesi işin cabası.

Dolayısıyla bu tarifi yaparken döküm tencere kullanmanızı tavsiye ederim. Eskiden ithalatı çok pahalıydı, şimdiyse bir sürü kendi güzel markamız var.  Tencerenin ağır ve sırsız olmasına dikkat edin.

Şimdi gelelim tarife…Döküm tencerenin altını yakın. Isınırken 6 büyük parça halinde kestirdiğiniz 2 kilo inciğin üzerine yarım çay kaşığı tuz serpip ovun. Tencereye 5 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip, tüm taban ve hatta yanların da yağlanması için tencereyle daireler yapın. Kızan yağda etleri mühürleyin. Hakkı mühürleyebilmek için 2-3 sefer de yapmak gerekebilir. Şayet etlerin hepsini bir anda koyarsanız tencerede sıkışacaklarından, mühürlenip güzelce kızarmak yerine suyunu bırakıp haşlanmaya ekranlara gelecektır ki, bu tattan ciddi feragat etmek manasına gelmektedir. Etleri tavada çevirirken çatal değil maşa kullanın. Çünkü çatalla çevrilen büyük etler delindiği için daha çok su bırakıyor ister istemez. Mühürlenen etleri bir kaba alın. Kemiğin ortasındaki iliğin ağır ağır yumuşamaya başladığını da göreceksiniz.

Tencereye iri piyazlık doğradığınız 2 kuru soğanı katın. Gözünüze çok gelebilir fakat eriyip, müthiş bir kıvam alacaklar. Tavadaki etin tadıyla soğanlar güzelce kavrulacak. Bu esnada 4 adet de sarımsağı dişler halinde atın. Piştiklerinde Fajita’nın yanında gelen soğanlara benzeyecekler. İyice yumuşayan ve karamel rengi olan soğanları bir kaba aldıktan sonra tencereye 2 çorba kaşığı daha zeytinyağı katın. 10 adet sivribiberin yalnızca saplarını kesin ve bütün bir biçimde tencereye ilave edip, kavurun. Ardından kaba aldığınız etleri ve soğanları tekrar tencereye alın ve 1 dolu çorba kaşığı unu etlerin üzerine serpin, 10 dakika kapağı kapalı bir biçimde pişirin. 10 dakika sonra tencereye 6 dal zahter kekik, 1 dolu çorba kaşığı tane karabiber, 1,5 çay kaşığı tuz, ikiye böldüğünüz 10 adet kuru kayısı, 4 çorba kaşığı sirke ve acısı etin suyuna iyice geçebilmesi için üzerine delikler açtığınız 1 bütün Arnavut biberi katın. Yaklaşık 3,5 saat kapağı kapalı biçimde, kısık ateşte pişirin. Tencereyi saat başı kontrol edin, su eklemeniz gerekebilir. Eğer tenceredeki su biterse azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. 3,5 saat sonunda tencerenin dibinde bir parmak kadar helmeli, krema kıvamında bir sosunuz olacak. Bu etapta 6 adet tüm taze kayısıyı tencereye ilave edip 10 dakika daha pişirin. Tabaklara servis ettikten sonra üzerine son dakika biraz tarçın yahut kimyon serpebilirsiniz. Bu son dokunuş yemeğin sıcağı ile birlikte olağanüstü güzel bir koku verecektir. Et tadı ön plana çıksın isteğe göre pişirdiğiniz haliyle yemek bi hayli fazla lezzetli.

Bir yanıt yazın