TEKNOLOJI

Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi Tarifi, Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi, yemek tarifleri bölümümüzde Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi nasıl yapılır merak edenler için, Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi hazırlanışı, Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi nasıl yapılır? başlıklı yazımızı hazırladık. Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi hazırlanışının ayrıntıları..

Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi

Yarmalı Mantılı Yoğurt Çorbası Tarifi

1 bardak yarmayı (kırılmış aşurelik buğday) ya 1 gün evvelden suda beklemede bırakın veya pişirmeden önce 2 saat sıcak suya koyun.

Böylelikle 20 dakika da pişecektir. Yarma bulamazsanız, tarifi aşurelik buğdayla da uygulayabilirsiniz.Bu arada ayrı bir kapta 2 bardak yoğurdu 1çorba kaşığı un ile karıştırıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sonra 3 bardak su ilave ederek ayran haline getirin. Karışımı, ocaktaki yarmaya ağır ağır katın ve eklerken devamlı karıştırın. Böylelikle yoğurt kesilmeyecektir. Kaynayınca altını kısın ve haşlanmış 1 barda nohutunuzu katın. Çorbanız 5 dakika sonra hazırlanmış olacaktır. Haşlanması için 1 bardak mantıyı, servis edilmeden 5 dakika evvel kaynayan çorbaya atabilirsiniz. Bir taraftan da ufak bir sos kabında 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı yahut tereyağı, 2 tutam nane ve pul biberi yakmadan çevirebilir ve çorbanın üzerine dökebilirsiniz. İsterseniz naneleri sade olarak da serpebilirsiniz. Oldukça Lezzetli bir çorba olacak…

(NOT: Nohut için haşlanmış konserveleri kullanıyorum. Doğal nohut kullanmak isteğe göre, ıslatıp haşladıktan sonra kabuklarını soyarak eklemelisiniz.)

Malzemeler

1 bardak yarmayı (kırılmış aşurelik buğday)
2 bardak yoğurt
1çorba kaşığı un
3 bardak su
1 bardak mantıyı
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı yahut tereyağı
2 tutam nane ve pul biber

Bir yanıt yazın