SAĞLIK

Baskı Altında Çorba Tarifi, Baskı Altında Çorba Nasıl Yapılır?

Baskı Altında Çorba, yemek tarifleri bölümümüzde Baskı Altında Çorba nasıl yapılır merak edenler için, Baskı Altında Çorba hazırlanışı, Baskı Altında Çorba nasıl yapılır? başlıklı yazımızı hazırladık. Baskı Altında Çorba ve Baskı Altında Çorba hazırlanışının ayrıntıları..

Baskı Altında Çorba

  • 25 dk.PİŞİRME ZAMANI
  • 30 dk.HAZIRLANMA
  • 2-4 KAÇ KİŞİLİK
  • Kolay ZORLUK

3 adet havuç

2 adet pancar

2 adet soğan

1 çorba kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı tuz

125 gr tereyağı

1 lt soğuk su

Baskı Altında Çorba

  • 25 dk.PİŞİRME ZAMANI
  • 30 dk.HAZIRLANMA
  • 2-4 KAÇ KİŞİLİK
  • Kolay ZORLUK
İçindekiler

3 adet havuç

2 adet pancar

2 adet soğan

1 çorba kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı tuz

125 gr tereyağı

1 lt soğuk su

Kök Sebzelerden Düdüklüde Çorba

Aminoasit ve şekerlerin birlikte reaksiyona girip ufak zincirlere dönmesini sağlıyor. Hoş görünen kahverengimsi bir hal alıyor. Bu reaksiyon yüksek ısıda olabiliyor. Tavada yaptığımızda yalnızca yiyeceğin dış kenarına etki ederken basınçla ısının yükseldiği ismini çok sevdiğim ‘düdüklü’ tencerede besinin tamamının bu reaksiyona girmesi olabilecek. Böylelikle ufak bir tat bombası oluyor. Üç büyük havuç, iki orta boy pancar ve iki orta boy soğanı yarım santimlik parçalar halinde doğrayın. Havuçları uzunlamasına önce ikiye sonra tekrar ikiye kesin. Ortalarındaki rengi farklı odunsu kısmını katmayın. Pişince bir acılık veriyor. Düdüklü tencereye 125 gram tereyağını koyup eritin. (Tereyağı çok geliyor biliyorum, çekinenler biraz azaltabilir, çorbanın tam hakkı bu kadar) pancar, havuç ve soğanları yerleştirin.

Bir çorba kaşığı tuz, bir çorba kaşığı karbonat da ilave edip, tencerenin kapağını kilitleyin. Buhar ayarında 20 dakika pişirmeniz yeterli. 20 dakika sonra kapağını açtığınızda sebzelerin aldığı renk ve tada inanamayacaksınız. Klasik kural sıcak bir yemeğe sıcak su eklemek fakat karamelize durumlarını bozmamak için bir litre soğuk su ilave edip şoklayın, el blendırıyla püre haline getirin ve kaynatın. Afiyetle içerken de beni hatırlayın.

YAPILIŞI: Çok az düdüklü tencereli tarif veririm. Hatta bu, gazetedeki bir ilk. Neden düdüklü tencereye ihtiyacımız var derseniz; genelde karamelize etmek diye adlandırdığımız işlem Maillard reaksiyonu olarak da bilinir. Yemeğin bir taraftan kahverengileşirken tadının da bambaşka haller alması reaksiyonu aslında.

Bir yanıt yazın