TEKNOLOJI

Kıbrıs Tarhanası Yapımı Tarifi, Kıbrıs Tarhanası Yapımı Nasıl Yapılır?

Kıbrıs Tarhanası Yapımı, yemek tarifleri bölümümüzde Kıbrıs Tarhanası Yapımı nasıl yapılır merak edenler için, Kıbrıs Tarhanası Yapımı hazırlanışı, Kıbrıs Tarhanası Yapımı nasıl yapılır? başlıklı yazımızı hazırladık. Kıbrıs Tarhanası Yapımı ve Kıbrıs Tarhanası Yapımı hazırlanışının ayrıntıları..

Kıbrıs Tarhanası Yapımı

  • 60 dk.PİŞİRME ZAMANI
  • 2-3 GünHAZIRLANMA
  • 22-24 KAÇ KİŞİLİK
  • Orta ZORLUK

3 kg ekşi yoğurt
1 litre günlük süt
1 kg yarma yahut kırılmış aşurelik buğday
8 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz

Kıbrıs Tarhanası Yapımı

  • 60 dk.PİŞİRME ZAMANI
  • 2-3 GünHAZIRLANMA
  • 22-24 KAÇ KİŞİLİK
  • Orta ZORLUK
İçindekiler

3 kg ekşi yoğurt
1 litre günlük süt
1 kg yarma yahut kırılmış aşurelik buğday
8 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tuz

Tercihen kendi yaptığınız 3 kg. yoğurdu yahut aldığınız köy yoğurdunu 2-3 gün boyunca tezgah üzerinde ekşitin. Sonra topaklarını yok etmek ve krema kıvamına getirmek için bir tencere içinde tahta kaşıkla karıştırın. Yoğurdu kaynatmak için tencereyi orta ateşli bir ocağa alın.

Yoğurt kaynamaya başlayana kadar öte yandan da 8 diş sarımsağı ince dilimler halinde doğrayın ve yoğurda katın. Yoğurdunuz kaynamaya başladıktan sonra da bir gün önceden ıslattığınız 1 kg. buğdayı ağır ağır katın. Buğdayları katınce yoğurdun sıcaklığı düşeceğinden tam bu esnada 1 litre sütü ağır ağır eklemeye başlayabilirsiniz. Isının az olması sütün kesilmeden karışması için önemli bir husus. Yaklaşık 1 saat boyunca tahta kaşıkla karıştırın ki helmelenme esnasında fazladan pişip, dibi tutmasın. İyice yoğunlaştıktan sonra 1 çorba kaşığı tuzu katın ve iyice karıştırın. Artık altını kapatabilirsiniz. Hazırladığınız bu yoğun karışımı soğuması ve kuruması için tepsilere yayın. Yaklaşık 1-2 gün kurumaya bırakın. Ara ara karıştırıp, alt üst ederek daha iyi kurumasını sağlayabilirsiniz. Kuruyan beyaz tarhanalarınızı buzdolabı poşetine yerleştirip, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kıbrıs Tarhanası gereksiniminiz olduğunda çıkartıp, kullanmak için hazır.

Bir yanıt yazın